top of page
Obrázek autoraiŠkolství.cz

Nákup aplikací VPP pro školy!

Dlouho jsme všichni očekávali vítanou změnu v oblasti nákupu aplikací pro školy a firmy v podání VPP programu. Některé školy už začaly tento nový program, který nabízí jedinou možnost legálního nákupu aplikací pro instituce využívat. Bohužel se nyní některé školy setkávají s dalším nepřekonatelným problém a tím je evidence daňového dokladu od Applu za nákup těchto aplikací. Program VPP vyřešil dlouho trvající problém s nákupem aplikací a vystavení uznatelného daňového dokladu. Ukazuje se, že tímto to bohužel pro většinu škol nekončí. Obdobnému problému budou čelit také tuzemské firmy, které nejsou plátcem DPH. U firem se dá předpokládat, že plátcem DPH jsou, obzvláště v případě, kdy implementují technologie tohoto typu.

V minulém týdnu jsme oslovili Finanční ředitelství ČR s dotazem, který se začíná množit ve většině škol. Jak máme zaúčtovat přijatý doklady za aplikace od Applu. Na náš dotaz jsme obdrželi následující odpověď:

„Faktury od Applu jsou identifikací irského DIČ , na fakturách vyčíslují české DPH ( Apple je registrován v MOSS v Jihomoravské kraji) a proto: Škola, která není plátcem DPH s tímto dokladem bude mít problém, protože se musí zaregistrovat k placení DPH nebo se musí stát identifikovanou osobou povinně ze zákona.“

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page